Efter ett önskemål om receptet på laxen så kommer det här!
4 portioner
4 st laxfilé
En halv citron
Röd pesto med basilika och tomater
3 dl grädde
Salt efter smak
Isbergssallad
Ungefär 1 dl crème fraîche
Andra halvan av citronen
Strösocker
Lägg filéerna i en ugnsform
Bred pesto över alla filéer (mängd efter tycke och smak, jag tar rätt mycket)
Krama ur saften ur halva citronen
Häll i grädden
Salta ifall du vill
In i ugnen på 225 grader i ungefär 20-25 minuter
Salladen:
Blanda crème fraîche och saften från andra halvan av citronen i en salladsskål och häll lite socker över. Smaka så du får den rätta blandningen av surt och sött
Strimla isbergssalladen och lägg i skålen
Blanda
Till detta serverar du vad som känns bäst, men jag tycker att kokt potatis är godast.
Ät och njut!
(Jag tog ingen bild på den färdiga maten tyvärr.)
Gott det låter!
SvaraRaderaOline är ett så himla fint namn!
SvaraRaderaSå GOTT med fisk & potatis till!
Önskar att Andrew tyckte om fisk lite mer, då skulle jag laga den rätten med en gång!
åh tack fina du för receptet, måste verkligen testa :) vi äter lax varannan dag här hemma, hihi ! kramar
SvaraRadera