lördag 2 februari 2013

Skapa en giftfri miljö för ditt barn

Just nu pratas det mycket om gifter i barnmat, leksaker och i världen runt omkring oss. Jag, personligen, får ångest när jag tänker på hur mycket gifter och kemikalier våra barn egentligen får i sig. Är det inte vår uppgift som förälder att skydda våra barn mot allt ont? Hur ska vi klara av det när världen vi lever i i stort sätt baseras på miljögifter? 

Det finns saker du kan göra för att göra just ditt hem lite renare:

Städa ofta - damm är ett utmärkt hus för farliga kemikalier
Byt ut plasten - nappflaskor i glas, tallrikar i porslin och skippa plastskedarna
Variera maten ditt barn äter och handla ekologiskt! Bra för både er och miljön. Det blir inte så mycket dyrare varje månad och det är pengar som du kanske lägger på annat du egentligen inte behöver. 
Rensa leksakshögarna - har ditt barn massor av leksaker i plast som hon eller han ändå aldrig leker med? Kasta ut. Tänk trä när du köper leksaker! Det håller bättre och gör både vår och naturens tillvaro bättre. Det finns ett par hemsidor som säljer ekologiska, giftfria leksaker. 
EkoLekoRekolek och NaturligaBarn är några av dem!

www.google.se


KRAM och ta hand om varandra och miljön vi lever i!

Heart

2 kommentarer:

  1. Eller hur! Tänkte först att det kanske är vinkeln eller så men jag känner ju också att den känns lägre, lättare att sitta och sånt utan att ha den uppe i hakan, hihi! :D

    Kramar

    SvaraRadera

Lämna gärna en åsikt, en fråga eller en fin kommentar!