söndag 24 juni 2012

Midsommardessert

Efterrätten vi åt på midsommarafton var helt underbar. Jag snappade upp receptet i tidningen Buffé.

Det du behöver till ungefär 10 portioner är 2 liter jordgubbar, 1-2 liter vaniljglass, maränger, 1 dl citronsaft och rivet citronskal, 3 ägg, 2 dl socker, 100 gram smält smör, 6 dl vispad grädde och mandelflarn.

Jag köpte gammeldags vaniljglass med äkta vanilj, den är godast. Vispa äggen, sockret, smöret, saften och skalet från citronen och värm försiktigt i en kastrull. Tills du ser första bubblan och krämen blivit tjock. Ställ av och låt svalna medan du vispar grädden och tar fram en fin, stor skål att servera i.

Varva sköljda, skivade jordgubbar, glass, grädde, maränger och kräm. Avsluta med mandelflarn och servera genast. MUMS!

4 kommentarer:

  1. Mums! Grattis igen till er lille kille! Och vilket fint namn!

    SvaraRadera
  2. Alltså åååååh vad gott !! :)

    SvaraRadera
  3. Men shit vad gott de ser ut :D
    måste man ju nästan prova ;)
    Den där tidningen är bra ;)

    SvaraRadera

Lämna gärna en åsikt, en fråga eller en fin kommentar!