tisdag 25 oktober 2011

Solskensbullar

Har ju glömt att lägga in receptet på bullarna jag bakade i söndags.

Till 24 stycken bullar behöver du:

1 paket jäst (den röda för söta degar)
100 g smör
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 dl socker
2 tsk kardemumma (ifall ni vill)
ungefär 9 dl mjöl

Till fyllningen:

ungefär 2 dl marsán - eller vaniljkräm

Till pensling:

1 ägg

Till garnering:

50 g smält smör
1 ½ dl strösocker
- och en spritspåse ( det går även bra utan)

Värm ugnen till 250 grader
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och  tillsätt mjölken, därefter ser du till att vätskan blir fingervarm (37 grader). Häll den sedan över jästen så att den löser sig.

Tillsätt salt, socker och kardemumma. Tillsätt mjölet och arbeta degen kraftigt till det att den släpper från kanterna och ser slät och fin ut. Jäs i 30 minuter under bakduk, till sin dubbla storlek.

Arbeta ihop degen på ett bakbord och tillsätt mer mjöl ifall det behövs. Dela degen i två delar och skär 12 bitar av varje del. Rulla delarna till släta bullar på en plåt med bakplåstpapper. Vill du så kan du jäsa bullarna i ungefär 10 minuter till, men jag tycker att bullar blir godare ifall man jäser så lite som möjligt.


Gör en grop i varje bulle och fyll dem med marsánkräm. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda sedan i mitten av ugnen i 5-10 minuter. När bullarna svalnat penslar du dem med smält smör och doppar dem sedan i strösocker. MUMS!

2 kommentarer:

  1. ååh där kom det, har väntat på receptet ! :) sååå gott det ser ut !! ska jag verkligen testa någon gång :) ha en fin kväll !

    SvaraRadera
  2. Godmorgon söta..Gott med hembakat..Ha en fin höst onsdag.kram

    SvaraRadera

Lämna gärna en åsikt, en fråga eller en fin kommentar!